Information
Is intensely green, a parsley with the curliest leaves. It remains for a long time in the autumn without loosing its colour and freshness. Extra moss-curly is an old reliable sort yielding a good harvest. It is beautiful and easy to harvest and mentioned as early as 1837. A portion contains about 700 seeds.
| Product number: | 2835 |
|---|---|
| Scientific name: | Petroselinum crispum |
| Botanic family: | The Parsley Family - Apiaceae |
| Organic: | Yes |
| Days to maturity: | 77 |
| Lifespan: | Biannual |
| F1 Hybrid: | No |
| New variety: | No |
| Sowing time: | March–June/October–November |
| Sowing depth: | 1 cm |
| Germination time: | 20–25 days |
| Plant spacing: | 5–10 cm |
| Row spacing: | 20–45 cm |
| Height: | 20 cm |
| Plant location: | Sun |
| Harvest/blooming: | June–October |
| Seeds/g: | 600–800 seeds |
| Heirloom variety: | Yes |
Cultivation advice
Sowing
Så tidigt, ca. 1 cm djupt. Fröna gror mycket långsamt, i synnerhet i kall jord. (Enligt gammal folktro skulle persiljan sju gånger till helvetet innan den grodde.) För att påskynda groningen, kan man lägga fröna i ljummet vatten ett dygn före sådd. Torka av dem och så. Också vattning i såraden underlättar groningen.Så vid midsommar för att få speciell övervintringspersilja som ger en mycket fin, tidig skörd fram till försommaren. Därefter går de övervintrade plantorna i blom och smaken försämras. Eller så riktigt sent på hösten för en extra tidig groning på våren.